EN   UA

logo2

 КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ МОЛОКА І МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

Завідувач кафедри, професор, доктор сільськогосподарських наук Цісарик Орися Йосипівна

 Контакти
м. Львів, вул. Пекарська, 50
тел. (032)239-26-59 
е-mail: milk@lvet.edu.ua 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1 8

21 листопада 2023 року в межах співпраці між Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького та Інститутом біології тварин НААН, а також відповідно до освітньої програми підготовки здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальності 181 “Харчові технології” з дисциплін “Контроль якості та безпека продукції” й “Управління якістю та безпечністю харчових продуктів” відбулося виїзне лабораторне заняття в умовах Інституту біології тварин НААН. Його провели старший викладач кафедри технології молока і молочних продуктів, кандидат сільськогосподарських наук Іван Лучка та асистент кафедри Надія Чайка.

MyCollages 16

Іван Лучка, який також є завідувачем лабораторії інтелектуальної власності та аналітичних досліджень, розповів студентам про історію та розвиток Інституту, про його сучасну діяльність. Студенти мали змогу ознайомитися із матеріально-технічною базою Інституту та організацією проведення лабораторних досліджень. Під час заняття завідувач лабораторії екологічної фізіології та якості продукції, кандидат ветеринарних наук Василь Каплінський ознайомив здобувачів із напрямами досліджень лабораторії, зокрема методами дослідження якості молока і меду та визначення ліпідного складу, які проводять у лабораторії.
Старший науковий співробітник лабораторії фізіології, біохімії та живлення птиці, кандидат біологічних наук Ольга Стефанишин розповіла про особливості проведення мікробіологічних досліджень харчової продукції та кормів, які тривають в Інституті.
Студентів проінформували щодо науково-дослідницької діяльності лабораторії обміну речовин, зокрема ознайомили з основами проведення хімічного аналізу продукції, підготовкою лабораторного посуду та реактивів.
Крім того, здобувачам продемонстрували основні принципи роботи біохімічних та гематологічних аналізаторів. Практичний майстер-клас роботи на приладах провела науковий співробітник лабораторії імунології, кандидат сільськогосподарських наук Марія Масюк. Своєю чергою завідувач лабораторії, доктор ветеринарних наук Олег Віщур розповів про основні принципи формування імунітету в тварин і вплив здоров’я тварин на якість тваринницької продукції.
На завершення заняття студенти відвідали віварій Інституту, де утримують тварин для проведення досліджень.
Таке лабораторне заняття сприяє не лише практичній підготовці студентів, але і розвитку їхнього критичного мислення, здатності аналізувати та оцінювати якість харчових продуктів, що є важливим аспектом у сучасній харчовій промисловості. Заняття сприятиме набуттю як загальних, так і спеціальних компетентностей здобувачами вищої освіти.
Сподіваємося на поширення співпраці між установами та проведення подальших спільних заходів, які сприятимуть розвитку науки й отриманню якісних знань.
Допис підготував Іван Лучка, старший викладач

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru