EN   UA

logo2

 КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ МОЛОКА І МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

Завідувач кафедри, професор, доктор сільськогосподарських наук Цісарик Орися Йосипівна

 Контакти
м. Львів, вул. Пекарська, 50
тел. (032)239-26-59 
е-mail: milk@lvet.edu.ua 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

26 березня 2024 року здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 181 “Харчові технології” ОП “Технології зберігання, консервування та переробки молока” прослухали гостьову лекцію Назара Сенчини на тему “Інновації у технології сирів”. Тема лекції безпосередньо пов’язана з ОК “Інноваційні технології галузі”.

 

Назар Сенчина, як висококваліфікований фахівець у молочній галузі з багаторічним досвідом, ознайомив здобувачів із особливостями технології сирів, які виготовляють на крафтовій сімейній сироварні “Чесний Сир”, зокрема м’яких та напівтвердих розсільних сирів із групи pasta filata (моцарела, буратта, страчатела), групи розсільних сирів (бринза, сулугуні, адигейський, фета, молоді сири з додатками), групи м’яких сирів (рикота, лабне). Під час лекції спікер акцентував увагу на проблемах якості молока-сировини для виробництва сирів, яку необхідно вирішувати для підвищення якості і безпечності, збільшення виходу та зниження собівартості готової продукції. Також розглянув критерії вибору культур прямого внесення та коагулянтів для виробництва широкого асортименту сирів.

1

Позитивним моментом лекції було саме дискусійне обговорення окремих практичних аспектів, зокрема найпоширеніших дефектів сирів та способів їх запобігання. Здобувачі активно задавали запитання й отримували вичерпні відповіді. Лекція відбулася у творчій та дружній атмосфері. Здобувачі відчули важливість і перспективність обраної професії.
Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів висловлює подяку Назару Сенчині за цікаву лекцію та сподівається на подальші плідні й творчі зустрічі, які сприятимуть підвищенню рівня фахової підготовки технологів для підприємств молочної промисловості.

1

Допис підготувала Наталія Сливка, доцент

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru