Гостьова лекція на тему «Технологія питного молока і кисломолочних напоїв з наповнювачами функціонального призначення»
- Деталі
-
Опубліковано: 17 квітня 2025
-
Перегляди: 11
У межах вивчення освітньої компоненти «Технологія молочних продуктів функціонального призначення» 16 квітня 2025 року на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбулася гостьова лекція заступника виконавчого директора по роботі з зовнішніми організаціями ТОВ МК «Галичина» Марії Вовк на тему «Технологія питного молока і кисломолочних напоїв з наповнювачами функціонального призначення» для здобувачів першого курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП «Технології зберігання, консервування та переробки молока». Марія Іванівна Вовк є головою ради стейкголдерів спеціальності «Харчові технології», а також головою Екзаменаційної комісії. Багато уваги Марія Вовк присвячує удосконаленню ОПП «Технології зберігання, консервування та переробки молока».
Молочна компанія «Галичина» є лідером в Україні з виробництва кисломолочних напоїв, які відзначаються функціональними властивостями завдяки широкому використанню пробіотиків, плодово-ягідних та злакових наповнювачів із високим вмістом харчових волокон і біологічно-активних речовин.
Під час лекції студенти ознайомилися з сучасними підходами до виробництва питного молока та кисломолочних напоїв, збагачених корисними інгредієнтами. Окрему увагу було приділено інноваційних технологічним рішенням у виробництві функціональних молочних напоїв, забезпеченню високої їх якості та характеристикам функціональних наповнювачів і їх впливу на властивості готового продукту.
Лекторка поділилася багаторічним практичним досвідом впровадження інновацій у виробництво функціональних кисломолочних напоїв, розповіла про актуальні тенденції на ринку здорового харчування та важливість розроблення технології молочних продуктів, які не лише смакують, а й приносять користь здоров’ю споживачів.
Лекція відіграла велику роль у розширенню професійного світогляду майбутніх фахівців та поглибленні їхніх знань у сфері сучасної технології молочних продуктів функціонального призначення.
Висловлюємо велику вдячність Марії Вовк за те, що вона щедро поділилася з нами своїми знаннями та практичним досвідом, а також за багаторічну допомогу кафедрі у підготовці фахівців для молочної галузі.
Допис підготувала Орися ЦІСАРИК, професор