EN   UA

logo.png sayt 

КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА І ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ ДРІБНИХ ТВАРИН

Завідувач кафедри, доктор сільськогосподарських наук,
професор  Ковальський Юрій Володимирович

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

000

10–11 квітня 2024 року зі студентами 3 курсу біолого-технологічного факультету ОП “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” та “Зоофізіотерапія” було проведено практичне заняття в Екоцентрі ЛОЦЕНТУМ.

000

Доценти кафедри технології виробництва і переробки продукції дрібних тварин Галина Паскевич, Богдан Барило, Леся Фіялович та завідувач відділу біології та екології Львівського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Андрій Федорович детально ознайомили здобувачів із різними видами сільськогосподарських та декоративних птахів.
Метою практичного заняття було вивчення різних типів конституції та методів оцінювання екстер’єру у різних видів та порід сільськогосподарської птиці (голошиї, бентамки, фаверолі, брама, кохінхіни), дикої качки (крижня звичайного), пекінської качки, мускусної качки, породи качок (індійські бігуни), холмогорських гусей, цесарки, перепела та встановлення впливу різноманітних чинників на благополуччя птиці.
Студенти із доцентом Галиною Паскевич проводили визначення промірів та вирахування індексів тілобудови сільськогосподарської птиці. Екстер’єр, конституція і продуктивність птиці залежить від породи та є безпосереднім показником адаптаційної здатності їх до нових умов утримання та годівлі в станції юних натуралістів.

000

000

Останніми роками серед птахівників-любителів пташиного двору та натуралістів все більшого поширення набуває розведення рідкісних різноманітних птахів, а особливо декоративних (фонових або співучих). Тому студентів ознайомили із походженням, звичками та біологічними особливостями надзвичайно цінних та красивих птахів нашої фауни – декоративних: павича звичайного (індійського), щигликів, чижів, канарок, солов’їв, жайворонків, хвилястих папуг, корел, рожевощоких, маскових нерозлучників, зябликів, голубів та фазанів (золотого та срібного) – при утриманні у вольєрах в штучних умовах станції юних натуралістів, у зоопарках, міських парках та в невеличких особистих колекціях.

000

000

Заняття пройшло цікаво, практично і змістовно. Студенти отримали цінний практичний досвід щодо цієї тематики вивчення різних порід та видів птиці, як сільськогосподарської, так і декоративної.
Дякуємо колегам Екоцентру ЛОЦЕНТУМ за співпрацю. Багаторічне співробітництво установ продовжується.

Допис підготували Галина ПАСКЕВИЧ, Леся ФІЯЛОВИЧ

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru