EN   UA

КАФЕДРА ЕКОЛОГІЇ

1

 

Завідувач кафедри, професор, доктор сільськогосподарських наук Параняк Роман Петрович

e-mail: ecology@lvet.edu.ua
 

тел. (032) 239-26-52

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Створення атмосфери академічної доброчесності у кожному закладі вищої освіти на сьогодні є надзвичайно актуальним. Відповідно до п. 8 ч. 2 ст. 16 Закону України «Про вищу освіту», система внутрішнього забезпечення якості вищої освіти має забезпечувати «дотримання академічної доброчесності працівниками закладів вищої освіти та здобувачами вищої освіти». Тому на кафедрі екології для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої  освіти ОП «Екологія» доцентка Ольга Сухорська провела лекцію-диспут за темою «Етичні принципи у вищій освіті».

01 07 09 21

 

 

Здобувачі освіти обговорили принципи академічної доброчесності, розглянули і проаналізували основні правила дотримання академічної доброчесності всіма учасниками освітнього процесу, а також ознайомились із основними видами відповідальності за порушення академічної доброчесності. Лекторка наголосила, що в університеті діє «Положення про забезпечення академічної доброчесності та професійної етики», яке закріплює норми та правила етичної поведінки, професійного спілкування між науково-педагогічними працівниками, здобувачами вищої освіти університету.

Дискусійними були питання щодо академічного шахрайства та шляхів його уникнення, адже з кожним роком збільшується кількість онлайн мереж, платних сайтів для купівлі курсових та кваліфікаційних робіт. І тільки дотримання основних принципів академічної доброчесності, а також впровадження Кодексу честі зможе врятувати нас від освітнього обману та є запорукою якісної освіти.

Тому враховуючи потреби часу викладачам і здобувачам вищої освіти потрібно постійно працювати над собою, самовдосконалюватись та  шукати свій шлях, свою мету у житті.

Ніна Градович, старша викладачка

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru