EN   UA

КАФЕДРА ЕКОЛОГІЇ

1

 

Завідувач кафедри, професор, доктор сільськогосподарських наук Параняк Роман Петрович

e-mail: ecology@lvet.edu.ua
 

тел. (032) 239-26-52

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

01

05 жовтня 2023 року на кафедрі екології відбулась гостьова лекція з дисципліни «Оцінка впливу на довкілля» на тему «Оцінка впливу на довкілля: практичне застосування». Прочитала лекцію еколог групи компаній «Західнадрасервіс», голова комітету ОВД і СЕО Асоціації професіоналів довкілля «PAEW» Марія ЛОПУШАНСЬКА.

01
Оскільки, ця освітня компонента передбачена трьома освітньо-професійними програмами: «Екологія» (ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр») і «Екологічна політика та правове регулювання природокористування» (ОС «Бакалавр»), то із великою цікавістю її слухали здобувачі вищої освіти усіх курсів.
Оцінка впливу на довкілля (ОВД) – це важлива клопітка процедура, призначена для виявлення характеру, інтенсивності і ступеня небезпеки впливу будь-якого виду планованої господарської діяльності на стан довкілля та здоров’я населення. Безпосередньо, дана процедура передбачає аналіз звіту ОВД відповідної сфери діяльності. Будучи розробником понад 50 звітів з оцінки впливу на довкілля, лекторка поділилась величезним досвідом щодо здійснення нинішньої процедури ОВД як в Україні та і за кордоном, зокрема її практичного застосування. Варто наголосити на тому, що оцінка впливу на довкілля в Україні є досить вагомою у сфері екології, проте і досить молодою, базується на європейському досвіді та діє на підставі Закону України про «Оцінку впливу на довкілля» від 18.12.2017 року.
Марії Романівні вдалося мотивувати здобувачів освіти до необхідності здобуття високих знань і вмінь з обраної спеціальності.

01

01

01

01

01

01

Науково-педагогічні працівники кафедри відзначили високу педагогічну майстерність та професійну компетентність Марії ЛОПУШАНСЬКОЇ та щиро вдячні за проведену лекцію!

Допис підготувала доцент кафедри екології Оксана Василівна Мацуська.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru