EN   UA

Logo

 КАФЕДРА ФІЛОСОФІЇ ТА ПЕДАГОГІКИ

 

Завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, професор Смолінська Олеся Євгенівна


Телефон кафедри: (032) 239-26-46 
Адреса кафедри: 3-й поверх адміністративного корпусу, вул. Пекарська, 50 
E-mail: philosophy@lvet.edu.ua 

  

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1Сьогодні, 13.05.2022 року, на запрошення члена експертної ради стейкхолдерів нашої спеціальності п. Михайла Яворського, виконавчого директора Львівського обласного об’єднання організацій роботодавців, магістранти ОП «Освітні, педагогічні науки» разом з гарантом, проф. Олесею Смолінською взяли участь у вебінарі Федерації роботодавців України «Методика розроблення професійних стандартів. Частина І. Аналіз професійної діяльності». Для викладачів володіння знаннями про розроблення стандартів важливе для підвищення усвідомленості кінцевих критеріїв ефективності вищої освіти, її результатів.
У ході вебінару, на основі оперативного тестування учасників, було уточнено суть професійного стандарту, відомості щодо процесу й учасників його розроблення. Особлива увага була звернена на процес експертизи і затвердження профстандартів.

 

2

3

4

Організатори вебінару наголосили, що розробка і впровадження професійних стандартів є далеко не віртуальним процесом, а таким, який відповідає істотним запитам сучасної соціально-економічної ситуації в Україні, коли, через переміщення великої кількості працівників та підприємств, відбулася суттєва реструктуризація економічної системи.

Проблема розробки професійного стандарту для професій та груп професій актуальна для викладача закладу вищої освіти у проєкції на ефективність його діяльності та загальну організацію праці (для групи професій «Викладачі закладів вищої освіти» професійний стандарт затверджений наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства від 23.03.2021 № 610). Крім того, саме наявність професійного стандарту є базисом для визнання результатів неформальної та інформальної освіти.
Щиро вдячні члену експертної ради стейкхолдерів нашої спеціальності п. Михайлові Яворському, виконавчому директорові Львівського обласного об’єднання організацій роботодавців, за продуктивну співпрацю з удосконалення підготовки магістрів за ОПП «Освітні, педагогічні науки».

Допис підготувала професор Олеся Смолінська

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru