EN   UA

Logo

 КАФЕДРА ФІЛОСОФІЇ ТА ПЕДАГОГІКИ

 

Завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, професор Смолінська Олеся Євгенівна


Телефон кафедри: (032) 239-26-46 
Адреса кафедри: 3-й поверх адміністративного корпусу, вул. Пекарська, 50 
E-mail: philosophy@lvet.edu.ua 

  

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

8 червня 2022 року на факультеті громадського розвитку та здоров’я відбулася гостьова лекція «Науковий стиль. Типологія помилок у науковому тексті», яку провела Кутова Світлана Олександрівна, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри менеджменту освіти та педагогіки вищої школи, для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки». На занятті, що мало практично зорієнтований характер, також були присутні магістранти інших спеціальностей, викладачі.

Попри те, що початок гостьової лекції прикро співпав із початком повітряної тривоги, слухачі та лектор, вживши всіх необхідних заходів безпеки, завдяки лекторці змогли-таки зосередити увагу на тих мовних недоліках, що здатні якщо не звести нанівець, то суттєво знизити якість публікації.
Пані Світлана майстерно підкреслила ті «гріхи», які часто підстерігають не лише науковців-початківців, а й «тертих калачів» науки. Серед них зацікавили лексичні. Ми всі тепер точно знаємо, що присвячують вірш коханій, а не темі, в рамках якої можна щось розглядати; що ні тему, ні монографію, ні статтю ніхто не дає, тому вони не можуть бути «даними», а лише «цими»; що «головний пріоритет» – це перестаратися, достатньо просто назвати пріоритет, він і буде головним, та інші деталі.
Ключовим підсумком гостьової лекції стало висловлене в обговоренні побажання невпинно працювати над писемним науковим мовленням від Світлани Олександрівни та наше усвідомлення того, що рідну мову вчать усе життя.

Дякуємо колезі з Хмельницької державної гуманітарно-педагогічної академії за науку наукового стилю (тавтологія вжита навмисне)!

Допис підготував магістрант ОПП «Освітні, педагогічні науки» Тарас Пундяк

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru