EN   UA

Logo

 КАФЕДРА ФІЛОСОФІЇ ТА ПЕДАГОГІКИ

 

Завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, професор Смолінська Олеся Євгенівна


Телефон кафедри: (032) 239-26-46 
Адреса кафедри: 3-й поверх адміністративного корпусу, вул. Пекарська, 50 
E-mail: philosophy@lvet.edu.ua 

  

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

У сучасній університетській освіті важливі не лише професійні компоненти, а й, у руслі компетентнісних підходів, ті, що забезпечують розвиток особистості, формування її причетності до цінностей спільноти (університетської, професійної, національної, людської у глобальному вимірі). Тому загальноуніверситетські кафедри, зокрема філософії та педагогіки, намагаються реалізовувати свою нову місію: забезпечення тих соціально-гуманітарних компонент, які творять Людину, або ж, за сучасними формулюваннями, soft skills, які, власне, є тим об’єднавчим елементом освіченості, фаховості, розвиненості.

 

1

13 грудня 2023 року у межах вивчення дисципліни “Історія української культури” (викладач Тетяна Купчак, заслужений працівник культури України) для здобувачів вищої освіти першого року навчання освітньої програми “Фізична терапія, ерготерапія” відбулася гостьова лекція викладача кафедри сакрального мистецтва Львівської національної академії мистецтв, іконописця Тараса Новака, члена Української спілки іконописців. Працює в галузі сакрального живопису станкового і монументального характеру. Володіє техніками монументальних розписів, а також мозаїки та сграфіто. Тема лекції “Іконопис України. Хто ми?” На лекційне заняття були запрошені також здобувачі ОПП “Освітні, педагогічні науки”, завданням яких було ще й вивчення ефективних способів організації навчання.

1

1

1

1

Митець провів екскурс в історію розвитку українського іконопису від Княжих часів до сучасної України. Тарас Новак акцентував на важливості національних ознак української ікони як чинника ідентифікації української культури та наголосив, що: Ми Є! Ми Боремось! І Ми Будемо!

Допис підготувала Тетяна Купчак, заслужений працівник культури України, старший викладач кафедри філософії та педагогіки

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru