EN   UA

 

logo

 

КАФЕДРА ГЕНЕТИКИ І РОЗВЕДЕННЯ ТВАРИН

 

 

Музика Леся Іванівна, завідувач кафедри генетики і розведення тварин, доцент, кандидат біологічних наук

 

 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1235 103923

Виявляється, у Львові є свій мінізоопарк, про існування якого дехто навіть не здогадується. Львівський еколого-натуралістичний центр – це багатопрофільний заклад, який створений у 1975 році. З 1987 року Центр розміщений неподалік центральної частини міста на вул. Кубанській, 12, у будинку, першим господарем якого був видатний польський учений (зоолог, етнограф, лінгвіст), перший професор зоології Львівського університету Бенедикт Іванович Дибовський. Тут зберігається багата колекція флори та фауни, що буде цікавою не лише дітям, але й дорослим.

 

Протягом року у Львівському еколого-натуралістичному центрі працюють різноманітні гуртки екологічного спрямування. Зоовиставка центру зараз налічує понад 130 видів тварин (переважно екзотичних), а ще представлені численні декоративні рослини. В експозиції можна побачити 30 видів плазунів і земноводних, понад 40 видів птахів, а решта – ссавці.

У процесі вивчення дисципліни “Особливості розмноження диких і домашніх тварин” на базі Львівського еколого-натуралістичного центру викладачі кафедри генетики і розведення тварин Андрій Жмур та Володимир Боднарук провели практичне заняття зі студентами 3 курсу біолого-технологічного факультету спеціальності 204 “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” освітньої програми “Зоофізіотерапія”. Крім пізнавально-естетичного, виховного й екологічного, екскурсія мала ще й прикладне значення. Майбутні зоофахівці дізналися чимало цікавого про біорізноманіття та розмноження диких і екзотичних тварин у неволі, біологічні особливості тварин різних видів, їхню поведінку, раціони годівлі, особливості утримання, рекомендовані параметри вольєрів та кліток, а також ознайомилися з особливостями лікування і реабілітації поранених тварин.

MyCollages 1

Результатом захоплюючої екскурсії стало укладення договору про співпрацю між Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького та Львівським еколого-натуралістичним центром.

 

Допис підготував Андрій Жмур, асистент

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru