EN   UA

emblema

 

 КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА ТА ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА

В.о. завідувача кафедри,  кандидат сільськогосподарських наук, доцент Осередчук Роман Степанович

 

MyCollages 2

Днями співробітники кафедри технології виробництва та переробки продукції тваринництва доценти Андрій Бойко, Наталія Мазур та доцент кафедри розведення та генетики тварин Тарас Оріхівський у межах виконання умов договору про співпрацю було здійснено виїзд в ТОВ «Бабусин збанок» з метою проведення науково-дослідної роботи на тему «Впровадження цифрових технологій у молочне скотарство». Господарство спеціалізується на розведенні голштинської та джерсейської порід великої рогатої худоби.

Метою виїзду було провести аналіз існуючих технологічних рішень у господарстві та оцінити можливості впровадження цифрових систем моніторингу здоров’я та продуктивності корів.

Детальніше: Цифрові можливості для молочного скотарства

1 1

28 січня 2025 року відбулася онлайн-конференції на тему «Ефективне протеїнове живлення та здоров’я корів при сучасному підході до управління стадом на основі показників аналізу молока», яку організатори провели за підтримки Програми USAID АГРО.

У цій конференції взяв участь доцент кафедри технології виробництва та переробки продукції тваринництва, кандидат сільськогосподарських наук Василь Приймич. Доповідач розповів про організацію відвідування молочних ферм та комунікацію з ними, також ознайомив учасників конференції з тим, як беруть проби молока у господарствах. Щоб отримати правильні результати лабораторних аналізів молока, необхідно правильно взяти проби. Для цього існують спеціальні відбірні молокоміри, за допомогою яких проводять середні проби. Отримавши проби, їх везуть у лабораторію, де роблять необхідні аналізи. Після отримання результатів аналізів формують звіт.

Детальніше: Онлайн-конференція «Ефективне протеїнове живлення та здоров’я корів при сучасному підході до...