EN   UA

logo

КАФЕДРА ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ ТА АКВАКУЛЬТУРИ

  Завідувач кафедри, доктор сільськогосподарських наук,
  професор Лобойко Юрій Васильович

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

На кафедрі водних біоресурсів та аквакультури проводиться робота наукового гуртка «Основи акваріумістики», де студенти спеціальності «ВОДНІ БІОРЕСУРСИ ТА АКВАКУЛЬТУРА» біолого-технологічного факультету опановують теоретичні знання та практичні навички, особливості і тонкощі специфіки широкого світу акваріумістики. Левова частка тематики гуртка складається з наукової роботи, яка базується на проведенні досліджень, написанні наукових статей та тез. Студенти, члени гуртка також беркть активну участь у наукових конференціях.

Сьогодні на кафедрі проводиться науково-дослідна робота студентів-гуртківців з прісноводним акваріумним видом риб - Danio rerio.

1

У дослідницьких лабораторіях по всьому світу Danio rerio застосовується в біологічних, генетичних, фармакологічних дослідженнях та скринінгу при мутагенезі, оцінці тератогенності та іншого впливу хімічних речовин. Завдяки біологічній схожості, близько 70% генів з генами людини, швидкості та зручності роботи в лабораторіях при проведенні дослідів даний вид риб широко використовується, як біологічна модель для вивчення органогенезу, людських генетичних захворювань, тощо.

2

3

Ті ж самі характеристики, що роблять Danio rerio потужною системою базових досліджень, також роблять їх чудовим інструментом для навчання. Зокрема зовнішнє запліднення та швидкий розвиток, прозорість та велика кількість ембріонів дають можливість спостерігати за розвитком живих риб під мікроскопом. Водночас деякі екземпляри з аномаліями та вадами розвитку можна використовувати для демонстрації принципів генетики. Швидкий темп розвитку та настання статевої зрілості Danio rerio, також дозволяє студентам проводити та аналізувати дослідження у стислі терміни в рамках навчального року.

Євгенія Барило

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru