EN   UA

 КАФЕДРА БЕЗПЕКИ ВИРОБНИЦТВА ТА МЕХАНІЗАЦІЇ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У ТВАРИННИЦТВІ


logo
Завідувач кафедри
, кандидат технічних наук, доцент, доктор філософії 
Чайковський Борис Петрович

Тел. (032) 239-26-98
Електрона адреса кафедри: bmech@lvet.edu.ua  bvmtp@ukr.net

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

7.11.2023р. куратори кафедри безпеки виробництва та механізації технологічних процесів у тваринництві доцент Гордійчук Л.М. та старший викладач Шалько А.В. разом зі студентами біолого-технологічного факультету освітньої програми "Зоофізіотерапія" та спеціальності "Технології виробництва та переробки продукції тваринництва" відвідали музей ПІДКІВ ЛНУВМБ імені С.З. Гжицького.

 

1

Екскурсію проводив завідувач кафедри хірургії, професор Андрій Романович Мисак, який розповів про історію музею і детально представив його експонати та цікаві факти із сьогодення про підкови. У музеї налічується понад 400 експонатів: від давніх до сучасних; від великих та масивних до маленьких, легких; від робочих до кавалерійських, виїзних підков. Серед експонатів є: великі для ваговозів, легкі для верхових коней, підкови для волів, ослів та мулів. Цікавими є також спеціальні підкови, що призначені для роботи тварин з хронічними захворюваннями, підкови для роботи в гірських умовах, на сипучих і кам’янистих ґрунтах, взимку і влітку. Зацікавлення викликали у студентів безшумні підкови, що використовувалися для роботи коней в містах у нічний і ранковий час та сучасні "спеціальні черевики" для корів і коней виготовлені з міцної пластмаси.
Оглядаючи представлений ковальський реманент (міні-кузню, різноманітне ковальське приладдя, похідну кузню тощо), студенти змогли уявити весь процес виготовлення підкови — від "примірки" до готового виробу.

1

1

1

Щиро дякуємо Андрію Романовичу Мисаку за проведену екскурсію музеєм ПІДКІВ.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru