EN   UA

 КАФЕДРА БЕЗПЕКИ ВИРОБНИЦТВА ТА МЕХАНІЗАЦІЇ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У ТВАРИННИЦТВІ


logo
Завідувач кафедри
, кандидат технічних наук, доцент, доктор філософії 
Чайковський Борис Петрович

Тел. (032) 239-26-98
Електрона адреса кафедри: bmech@lvet.edu.ua  bvmtp@ukr.net

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

27 лютого 2024 року відбувся онлайн-вебінар (на платформі ZOOM) на тему “Доготерапія”, що проведений завдяки колегам з Польщі (м. Варшава), які належать до організації “Асоціація тварини для людей”. Участь у вебінарі взяла доцент кафедри безпеки виробництва та механізації технологічних процесів у тваринництві Юліана Білаш.

Кажуть, що собака – найкращий друг людини. Виявляється, контакт із твариною може мати оздоровлювальний вплив на людину. В Україні собаки вже багато років відіграють роль терапевтів, а доготерапія є невід’ємним елементом реабілітаційного процесу для пацієнтів різного віку. Поняття доготерапії часто використовується неправильно і не всі його розуміють, насамперед через те, що не кожна взаємодія зі собакою, яку так охоче використовують останнім часом, наприклад, у терапевтичних кабінетах, освітніх установах або медичних центрах, насправді є “терапією”.

Screenshot 84

 

Курс розробили Магдалена Наврецька, Сабіна Злоторович, які є педагогами, терапевтами, зоопсихологами і практикуючими кінологами, ліцензованими, зокрема, Польською академією зоопсихології та терапії тварин, а також партнером Польської асоціації кінологічної терапії. У курсі “Доготерапія” займаються навчанням та терапією за допомогою собак, розглядають види так званої доготерапії, стандарти роботи та практичні аспекти організації занять. Цей курс сприяє підвищенню кваліфікації, адже у процесі навчання можна здобути знання в галузі: теорії, що описують позитивний вплив собак на людей похилого віку, а також дітей; організація заходів зі залученням собак; ведення документації; підбору собак для занять; вивчення поведінки собак; правильне ставлення до тварин.

Допис підготувала Юліана Білаш, доцент

 

                          

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru