EN   UA

 КАФЕДРА БЕЗПЕКИ ВИРОБНИЦТВА ТА МЕХАНІЗАЦІЇ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У ТВАРИННИЦТВІ


logo
Завідувач кафедри
, кандидат технічних наук, доцент, доктор філософії 
Чайковський Борис Петрович

Тел. (032) 239-26-98
Електрона адреса кафедри: bmech@lvet.edu.ua  bvmtp@ukr.net

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

IMG 8809

7 березня 2024 року у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнології відбувся семінар на тему “Реабілітація дрібних тварин”, проведений завдяки колегам з України (м. Київ). Лектором семінару була лікар-реабілітолог Оксана Голошапова, яка належать до організації “Асоціація тварини для людей” ROYAL CANIN. Участь у семінарі взяла доцент кафедри безпеки виробництва та механізації технологічних процесів у тваринництві Юліана Білаш.

Собаки та коти – найбільш вередливі пацієнти, яких може собі уявити ветеринар-реабілітолог. Примусити тварину виконувати ті чи інші вправи досить складно, але вдається заохотити їх смаколиками, іграми, виконанням трюків та дресуванням.

Бажаною є присутність власника під час реабілітаційних процедур, адже так деякі з методів можна запам’ятати та повторити вдома. Для повного відновлення опорно-рухового апарата може знадобитися від декількох тижнів до декількох місяців. Терміни та якість процесу відновлення тварини після лікування залежать від зацікавленості та відповідальності її господаря.

Реабілітація передбачає контроль ветеринара за прогресом та рухами пацієнта. Коли під час вже звичних фізичних вправ спостерігається покращення, треба додавати інші – корегувати процес реабілітації, в жодному разі не нехтуючи ним.

Допис підготувала Юліана Білаш, доцент кафедри безпеки виробництва та механізації технологічних процесів у тваринництві

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru