EN   UA

 КАФЕДРА БЕЗПЕКИ ВИРОБНИЦТВА ТА МЕХАНІЗАЦІЇ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У ТВАРИННИЦТВІ


logo
Завідувач кафедри
, кандидат технічних наук, доцент, доктор філософії 
Чайковський Борис Петрович

Тел. (032) 239-26-98
Електрона адреса кафедри: bmech@lvet.edu.ua  bvmtp@ukr.net

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Screenshot 26

25 квітня 2024 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція на тему “Сучасні Технології у тваринництві та рибництві: Навколишнє середовище – виробництво продукції – Екологічні Проблеми” в Національному університеті біоресурсів і природокористування України (Київ), проведена на факультеті тваринництва та водних біоресурсів на платформі ZOOM.

У конференції взяли участь керівник, доцент кафедри безпеки виробництва та механізації технологічних процесів у тваринництві Юліана Білаш і доповідач, студент 4 курсу біолого-технологічного факультету за спеціальністю 207 “Водні біоресурси та аквакультура” Микола Десятнюк, який висвітлив тему “Фактори, що впливають на розвиток механізації в аквакультурі”.

 

Взявши до уваги досвід у сфері аквакультури найбільш розвинених європейських та азійських держав, сьогодні Україна формує нові засади розвитку вітчизняної аквакультури. Її суть полягає у запровадженні ефективних ринкових механізмів виробництва, збільшенні сектора малого та середнього приватного підприємництва (в тому числі рибницьких господарств сімейного типу), застосування новітніх ефективних ресурсоощадних технологій вирощування живої риби та інших гідробіонтів.

Ймовірно за таких обставин сегмент великих повносистемних рибницьких господарств, які працюють за принципом “від ікринки до товарної риби” буде скорочуватися, водночас сегмент малого та середнього виробника, який спеціалізується лише на товарному вирощуванні (від зарибка до риби товарної ваги) збільшуватиметься; відбуватиметься також фрагментація виробництва залежно від зовнішніх умов території, потреб ринку, асортименту продукції та цінової політики.

Україна має значний потенціал та можливість для створення значної кількості невеликих рибницьких господарств. Є значний потенціал розвитку аквакультурних господарств, які надають рекреаційні послуги. За оцінкою спеціалістів фермерські (сімейні) рибні господарства – це майбутнє українського рибництва, тому створення умов для розвитку цього напряму аквакультури та марикультури є першочерговим завданням.

Допис підготувала Юліана БІЛАШ

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru