EN   UA

logo КАФЕДРА ПРАВА

 В.о. завідувача кафедри, кандидатка економічних наук, доцентка Юлія Андріївна Коверко
 
Телефон кафедри: (032) 239-26-58 
Адреса кафедри: 3-й поверх адміністративного корпусу, вул. Пекарська, 50, м. Львів 
E-mail: law@lvet.edu.ua 

 fb     іnstagram    telegramm 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

З 6 по 9 серпня у Дніпрі проходила Третя літня школа студенток-юристок, організована Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем» за підтримки Europeanen dowment for democracy. Основним завданням проєкту було показати важливість питання гендерної рівності в суспільстві.

Участь у літній школі взяла студентка 4 курсу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького Ірина Тарас, виборовши право стати однією з 30 учасниць зі всієї України.
Протягом чотирьох днів учасниці Третьої літньої школи спілкувались із відомими та успішними юристками, адвокатками, суддею Європейського суду з прав людини, суддею Верховного Суду України, науковицями, які ділилися досвідом, порадами та мотивували дівчат боротися за правове суспільство, та які попри відпустки, тисячі кілометрів, роботу знаходили час поспілкуватися.
Зокрема Ірина Глущенкова щодня навчала дівчат лідерству, розвитку емоційного інтелекту, розумінню і усвідомленню себе та інших, вмінню переконувати, вести переговори, працювати в команді, креативності, знаходити правильний підхід до людей. Під час заняття на тему «Протидія домашньому насильству» Тамара Бугаєць розповіла, що насильство може проявлятися у 4-ох формах: фізичній, психологічній, економічній та сексуальній.А учасниці розбирали реальні кейси з домашнього насильства поетапно: як правильно діяти, куди звертатись, які нормативно-правові акти регулюють дану сферу.

Голова Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем» Христина Кіт поділилася знаннями з ідентифікації дискримінації та гендеру, продемонструвала на реальних кейсах з вітчизняної практики усю ситуацію з середини, навчила розрізняти гендерні стереотипи та дискримінацію, а також показала роль фемінітивів у підвищенні видимості жінки в суспільстві.
Історикиня Ярина Волошин розповіла про зародження фемінізму в Україні та про основи гендерних ролей. Журналістка та адвоката Лариса Денисенко показала дівчатам, як правильно виходити із абсурдних ситуацій на прикладі гендерно-деструктивного інтерв‘ю, а також навчала правильно ідентифікувати сексизм навіть у рекламах, які ми щодня бачимо на бордах.

Участь в таких заходах дає студенткам величезний поштовх до нових звершень, багато корисних знань та інсайтів, неоціненний досвід і багато-багато мотивації. А ще – допомагає налагодити нові знайомства, знайти нових друзів, з якими можна втілити безліч проєктів по всій Україні.

Ірина ТАРАС, студентка 4 курсу спеціальності 081 «Право»

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru