EN   UA

logo КАФЕДРА ПРАВА

 В.о. завідувача кафедри, кандидатка економічних наук, доцентка Юлія Андріївна Коверко
 
Телефон кафедри: (032) 239-26-58 
Адреса кафедри: 3-й поверх адміністративного корпусу, вул. Пекарська, 50, м. Львів 
E-mail: law@lvet.edu.ua 

 fb     іnstagram    telegramm 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

c170856a 5659 4326 bd02 2d38bf666e6f

Земельне право є однією із вкрай важливих для правників дисциплін, адже важко уявити собі роботу, де не потрібно було б з’ясовувати питання щодо належного оформлення земельних відносин, гарантування права добросусідства, вживання заходів з охорони земель для недопущення погіршення якості ґрунтів тощо.

29 березня 2024 року в межах вивчення теми “Правовий режим земель природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення” здобувачі вищої освіти за ОПП “Право” 3-го курсу разом із асистентом кафедри права Софією Шутяк відвідали Національний ботанічний сад загальнодержавного значення Національного лісотехнічного університету України. База ботанічного саду стала місцем проведення практичного заняття та засвоєння знань про об’єкти природно-заповідного фонду.

 

Під час заняття здобувачі ознайомилися із документами, які визначають статут об’єкта, його територію та порядок управління нею. А ще змогли отримати відповіді на питання: “Які обмеження поширюються на території ботанічних садів?”, “Чи відвідування території Ботанічного саду є платним, чи безоплатним?”, “Хто здійснює контроль за дотриманням режиму земель?”.

Ботанічні сади створюються з метою збереження, вивчення, акліматизації, розмноження в спеціально створених умовах та ефективного господарського використання рідкісних і типових видів місцевої і світової флори шляхом створення, поповнення та збереження ботанічних колекцій, ведення наукової, навчальної і освітньої роботи. Національний ботанічний сад НЛТУ закладено 150 років тому. У своїй роботі Ботанічний сад керується Положенням про ботанічний сад та Проектом організації території ботанічного саду, які розробляють спеціалізовані наукові та проектні установи.

1cea0a20 40cd 40b3 8009 e654f20a4911

d8144191 cb8f 4a39 a069 18b64029f0d2

msg 4058747514 130936 9

Цей візит допоміг здобувачам не лише теоретично, але і практично, дізнатися, як функціонує Національний ботанічний сад. І як бонус вони отримали нагоду скористалися своїм правом на доступ до природних ресурсів та змогли оглянути унікальні взірці фауни, представлені у Ботанічному саду.

“Стежки до знань є непростими, проте вартують докладених зусиль”, – от таку думку закладено в межах Ботанічного саду, де започатковано Лісову школу.

Допис підготувала Софія ШУТЯК, асистент кафедри права

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru