EN   UA

logo

 

 КАФЕДРА ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ, СПОРТУ  І ЗДОРОВ’Я

Завідувач кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент, Заслужений тренер України, майстер спорту України,
суддя міжнародної категорії Семенів Богдан Степанович

e-mail: kfvsiz@lvet.edu.ua

телефон № (0322)- 239- 26-63

    telegram

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

У спорткомплексі нашого університету відбувся Перший чемпіонат світу з української боротьби на поясах. Протягом трьох днів майже 200 борців із 15 країн виборювали нагороди престижних змагань. До Львова приїхали кращі спортсмени з Польщі, Чехії, Німеччини, Швеції, Ірану, Єгипту, Бразилії, Ізраїлю, Молдови, Узбекистану, Білорусі, Азербайджану, Грузії, Литви, Латвії і Естонії. Організатори чемпіонату – Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького та Міжнародна федерація української національної боротьби на поясах та ГО «СК «Галицькі Леви».

 

Боротьба на поясах - це вид спортивного єдиноборства, в якому перед борцем стоїть завдання кинути суперника на спину (чиста перемога), застосувавши будь-який із дозволених прийомів після прийняття борцями вихідного положення в стійці. Змагаються чоловіки і жінки у вільному і класичному стилі (у класичному стилі заборонені всі технічні дії, пов'язані з роботою ніг).
На офіційному відкритті усі представники країн-учасниць турніру були одягнуті у свої національні костюми. Ми, як господарі свята, презентували гостям самобутню українську культуру: були показові виступи народних танцювальних, співочих та спортивних колективів і виконавців. З вітаннями виступили поважні запрошені гості: народний депутат України Євген Петруняк, віцепрезидент Міжнародної федерації української боротьби на поясах Гінтаутас Вілейта, директор департаменту фізичної культури та не олімпійських видів спорту Міністерства молоді та спорту України Людмила Панченко, радник керівника Офісу Президента України Андрій Ляхович, президент Міжнарожної федерації боротьби на поясах Кураш Азізбек Ганіїл (Республіка Узбекестан), начальник управління молоді та спорту ЛОДА Роман Хім’як. Представники Узбекистану з нагоди змагань та за хорошу організацію подарували ректору університету професору Володимиру Стибелю оригінальний презент – національний узбецький одяг.

Наші борці – випускники та студенти Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького завоювали золоті, срібні та бронзові медалі. Тепер їх імена золотими літерами впишуть в історію спорту України та нашого університету:

ІГОР ЯРУШЕВСЬКИЙ - випускник ФГРЗ ОПН (освітні педагогічні науки ) – чемпіон світу у ваговій категорії до 70 кг. у вільному стилі та чемпіон світу у ваговій категорії до 70кг. у класичному стилі;
НАЗАР ЯРОШ - випуск ФГРЗ ОПН ( освітні педагогічні науки) – чемпіон світу у ваговій категорії до 80 кг. у класичному стилі та бронзовий призер чемпіонату у ваговій категорії до 80 кг. у вільному стилі;
СОФІЯ ШИШАК - студентка 6-го курсу ФРГЗ – призерка чемпіонату світу у ваговій категорії до 65 кг. у класичному стилі та бронзова призерка чемпіонату у ваговій категорії до 65 кг. у вільному стилі;
АНТОН ПРОКОПЧУК - студент 4-го курсу ФГРЗ – срібний призер чемпіонату у ваговій категорії до 70 кг. у вільному стилі та бронзовий призер у ваговій категорії до 70 кг. у класичному стилі;
ОЛЕКСАНДР МИХАЙЛЬСЬКИЙ - студент 5-го курсу ФГРЗ, – бронзовий призер чемпіонату світу у ваговій категорії до. 80 акг. у вільному стилі;
Павло Білас - асистент кафедри фізичного виховання спорту і здоров'я ЛНУВМБ імені С.З.Ґжицького – срібний призер чемпіонату світу в абсолютній ваговій категорії та бронзовий призер у ваговій категорії 90+кг. у класичному стилі.

ЩИРО ВІТАЄМО УЧАСНИКІВ ТА ПЕРЕМОЖЦІВ ЧЕМПІОНАТУ СВІТУ! БАЖАЄМО УСПІХІВ ТА СПОРТИВНИХ ДОСЯГНЕНЬЮ. ЩИРА ПОДЯКА ТРЕНЕРАМ ТА НАСТАВНИКАМИ ЗА ПЛІДНУ ПРАЦЮ У ВИХОВАННІ ТА ПІДГОТОВЦІ СПРОТСМЕНІВ.

Довідка
Українська боротьба на поясах була широко поширена на території сучасної України впродовж другого тисячоліття нашої ери, особливо у південній та східній її частині, і мала важливе прикладне значення під час підготовки воїнів. Такий різновид боротьби має ознаки спортивної тому, що на меті не нанесення ушкодження, а доведення своєї переваги. З певними відмінностями боротьба на поясах представлена у багатьох народів світу. Відроджувати сучасний формат поясної боротьби в Україні почали з кінця ХХ століття. Наразі українську боротьбу на поясах офіційно визнали як неолімпійську дисципліну. Український вид боротьби на поясах не представлений на Олімпіаді чи Всесвітніх іграх.

P.S. Паралельно у Львові проводиться Чемпіонат Європи з національної узбецької боротьби на поясах (кураш), тож спортсмени мають нагоду поповнити свою медальну скарбничку нагородами різних чемпіонатів.

Пресслужба
Фото: Євген Кравс

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru