EN   UA

emblema

ФАКУЛЬТЕТ  ВЕТЕРИНАРНОЇ  МЕДИЦИНИ

Декан, доцент, кандидат ветеринарних наук   Стронський Юрій Степанович

Заступники декана:
доцент, кандидат ветеринарних наук Леньо Юрій Михайлович
професор, доктор ветеринарних наук Максимович Ігор Андрійович

доцент, кандидат ветеринарних наук  Івашків Роман Миронович 

fb     іnstagram     vstupp

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

MyCollages 9

Моє захоплення екзотичними тваринами почалося ще в дитинстві. Живучи в невеликому містечку поряд із природою, я відкрив для себе незліченну кількість різноманітних істот, кожна з яких мала свою унікальну красу та особливості. Це привернуло мою увагу і викликало глибоку зацікавленість, яка з часом переросла у справжню пристрасть до вивчення тварин.

Утримання та розведення екзотичних тварин стало для мене не просто хобі, а справжнім стилем життя. Воно допомагає мені не тільки досліджувати унікальні види, але й зробити свій внесок у їхнє збереження. Це спосіб продовжити красу та різноманітність природи для майбутніх поколінь.

photo 2024 03 26 09 52 36З чого я почав свій шлях?
Моя подорож у світ екзотичних тварин почалася з покупки першого птахоїда, коли мені було 6 років. Це була доросла самка червоколінного мексиканського птахоїда (Brachypelma Smithi). Спостерігаючи за цією неймовірною істотою, я зрозумів, що варто знайти ще самця та спробувати себе в розведенні павуків. Коли цей мій задум вдався, я заробив свої перші гроші від продажу малечі. Процес утримання та розведення червоколінного мексиканського птахоїда виявився для мене неймовірно цікавим та захоплюючим, це дало мені мотивацію колекціонувати й розводити інші види членистоногих, а саме павуків та скорпіонів.
Розвиток у цій сфері
Незважаючи на нерозуміння зі сторони близьких, друзів та знайомих, я продовжив активно вивчати цю тему, заводити нових цікавих та рідкісних тварин. Згодом це переросло зі звичайної дитячої цікавості у справжній стиль життя. У 12 років я зрозумів, що зібрав дуже різноманітну колекцію, певно найбільшу в Чернівецькій області, де я проживав. Паралельно з цим, утримуючи кормових комах для годування своїх улюбленців, я почав вивчати світ комах. Зібрав велику колекцію комових та декоративних тарганів, кивсяків, богомолів, палочників, мурах та інших комах. Зайнявся виготовленням власних формикаріїв з гіпсу та кралу на продаж. Вирішив спробувати себе у всеукраїнському конкурсі юних зоологів та тваринників з проєктом “Формікарій у домашніх умовах. Порівняльна характеристика утримання та розведення мурах Messor structor та Lasius niger”, поїхав з роботою до Києва та зайняв друге місце. Там я знайшов багато однодумців і зрозумів, що я на правильному шляху. Також спробував себе в розведенні рептилій, амфібій та птахів, що також мені вдавалося добре. Усвідомивши, що цією справою я хочу займатися до кінця життя, вступив до Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. У планах маю ще багато проєктів з розведення деяких видів тварин – вперше в Україні, але через переїзд до Львова, відклав це допоки не здобуду вищу освіти.
Моя пристрасть до вивчення тварин підштовхнула мене до створення спільноти однодумців, які поділяють мої інтереси та цілі. Тому на цей момент я активно розробляю інтернет-зоомагазин з чатом, де ентузіасти в цій сфері зможуть спілкуватися між собою та обмінюватися досвідом.

Моя пристрасть до утримання та розведення екзотичних тварин веде мене через життя, наповнене цікавими викликами, унікальними відкриттями та безцінними зустрічами. Це шлях, що об’єднує любов до природи, відповідальність перед майбутніми поколіннями та непохитну віру в те, що кожен із нас може зробити внесок у збереження унікальної краси нашої планети. Отож, якщо ви задумалися над тим, щоб завести екзотичну тварину, не бійтеся пробувати. Можливо, це стане справою всього вашого життя, як це відбулося у мене.

Допис підготував Марко Богдан, здобувач 2 курсу факультету ветеринарної медицини

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru