EN   UA

01

КАФЕДРА ФАРМАКОЛОГІЇ ТА ТОКСИКОЛОГІЇЇ

Завідувач кафедри, професор, доктор ветеринарних наук, член-кореспондент НААНУ  Гунчак Василь Михайлович 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Цього разу на Закарпатті нас приймала науково-виробнича Асоціація “Племконецентр” (НВА Племконецентр) в Солочині. Ця організація є центром розведення гуцульських коней в Україні. Асоціація впродовж багатьох років реалізовує різні програми, які стосуються збереження гуцульської породи в Україні.

Племконецентр1

 

Племконецентр2

Відповідальною за ведення реєстру гуцульських коней, і не лише у цьому господарстві, є випускниця нашого Університету Мирослава Головач, інженер зооінжинерії, зоотехнік-селекціонер, веде племроботу з кіньми гуцульської породи в Україні і представляє Україну на рівні Міжнародної федерації гуцульського коня. Мирослава – суддя міжнародного класу з експертної оцінки коней гуцульської породи. Є частою гостею у кінних заводах Оджехова і Гладишів на чемпіонатах коней гуцульської породи Польщі, в Румунії на кінному заводі Лучіна, в Словенії на кінному заводі Топольчанки. Тут Мирослава Головач працює не лише як суддя, але і набирається досвіду роботи. Незважаючи на повну завантаженість, Мирослава Головач є науковим співробітником Інституту аграрних ресурсів та регіонального розвитку.

Незмінним керівником асоціації впродовж багатьох років є Головач Мирослав Йосифович. Перший науковий співробітник Інституту аграрних ресурсів та регіонального розвитку, теж випускник нашого Університету (1976 року). У 1997 році захистив кандидатську дисертацію з двох наукових спеціальностей: фізіологія тварин та розведення тварин (науковий керівник професор В. І. Терек). З 1999 по 2002 роки – докторант Інституту розведення та генетики тварин (науковий консультант В. П. Буркат). А далі робота в Інституті аграрних ресурсів та регіонального розвитку. Ось такими славними є наші випускники: науковці та власники коней – це добре поєднання.

А повертаючись до теми паразитозів коней, буде проведено молекулярно-епідеміологічне дослідження та генетичний аналіз переносників кліщових хвороб серед коней в Україні. Для цього відбудеться ізоляція ДНК та ПЛР-аналіз.

Допис підготували Катерина СЛІВІНСЬКА, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник відділу паразитології Інституту зоології ім. І. І. Шмальгаузена Національної Академії Наук України, Київ; Музей і Інститут зоології Польської Академії Наук, Варшава та

Алла ВИНЯРСЬКА, кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри фармакології та токсикології

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru