EN   UA

1uy

КАФЕДРА МІКРОБІОЛОГІЇ ТА ВІРУСОЛОГІЇ

Завідувач кафедридоцент, кандидат ветеринарних наук, професор університету Калініна Ольга Сергіївна

контакти:
Телефон: 239-26-61
е-mail: microbiology@lvet.edu.ua

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

image2

3 травня 2023 року в конференц-залі кафедри мікробіології та вірусології відбулася гостьова лекція для студентів 3 курсу ФГРЗ спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза». Лектор – АВДОС’ЄВА Ірена Корнилівна, визнаний в Україні та за її межами фахівець з інфекційних захворювань птиці, кандидат ветеринарних наук, старший науковий співробітник лабораторії бактеріологічного контролю якості і безпечності ветеринарних препаратів ДНДКІ ветеринарних препаратів та кормових добавок. Тема лекції: «Профілактика інфекційних захворювань птиці».

На лекції були присутні завідувач кафедри епізоотології професор Куртяк Б. М., доцент кафедри епізоотології Падовський А. І., завідувач кафедри мікробіології та вірусології доцент Калініна О. С., доценти Семанюк В. І., Куляба О. В., Семанюк Н. В., Верхолюк М. М., Яремко О. В., Прийма О. Б., асистент Миронович Г. М., аспіранти Ромазан І. В. і Мирончук В. О.

На лекції було висвітлено важливі питання імунопрофілактики бактеріальних і вірусних захворювань птиці, актуальних для ветеринарної практики. Акцентовано увагу на сучасних імунобіологічних препаратах, які застосовуються в Україні. Зокрема, охарактеризовано імунокомплексні та векторні вакцини проти респіраторного мікоплазмозу, ньюкаслської хвороби, хвороби Марека й інфекційної бурсальної хвороби та аутовакцина проти аденовірусної інфекції FadV-1. Підкреслено значення серологічного моніторингу птиці для оцінки напруженості імунітету, ефективності вакцинації та корегування схем вакцинації. Охарактеризовано протимікробні препарати, які використовуються у птахогосподарствах України з лікувально-профілактичною метою. Профілактика інфекційних захворювань птиці є запорукою одержання безпечної та якісної продукції птахівництва.

Живе спілкування зі студентами і викладачами внесло «родзинку» у презентацію дуже інформативного матеріалу. Всі присутні отримали багато позитивних емоцій і практичних порад.

Викладачі та студенти висловлюють щиру подяку Авдос’євій І. К. за змістовну лекцію і цінний досвід для майбутніх фахівців – лікарів ветеринарної медицини з гігієни, санітарії і експертизи.

Завідувач кафедри мікробіології та вірусології доцент КАЛІНІНА О. С.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru