EN   UA

1uy

КАФЕДРА МІКРОБІОЛОГІЇ ТА ВІРУСОЛОГІЇ

Завідувач кафедридоцент, кандидат ветеринарних наук, професор університету Калініна Ольга Сергіївна

контакти:
Телефон: 239-26-61
е-mail: microbiology@lvet.edu.ua

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

image7

Наприкінці квітня 2023 року на кафедру мікробіології та вірусології звернулися працівники равликової ферми «Равлик М.рія», заснованої в 2019 році в селі Синьковичі поблизу міста Рава-Руська, що на Львівщині, з приводу з’ясування причини загибелі їстівних равликів виду Helix aspersa Müller.

Аспіранти кафедри Віталій МИРОНЧУК та Ірина РОМАЗАН провели бактеріологічне дослідження змивів із гепатопанкреасу і мантійної порожнини загиблих равликів. Було виділено чисту культуру Pseudomonas spp., досліджено морфологічні, тинкторіальні й культуральні властивості та визначено чутливість до антибіотиків. Працівникам равликової ферми було рекомендовано найбільш ефективні протимікробні препарати для лікування.

У травні 2023 року аспіранти В. Мирончук та І. Ромазан провели бактеріологічне дослідження змивів із носової порожнини і легень загиблої вівці з вівцеферми на Львівщині. Було виділено чисті культури Pseudomonas spp. і Staphylococcus spp., досліджена антибіотикограма та рекомендовано господарству ефективні протимікробні препарати для лікування.

Аспіранти В. МИРОНЧУК, І. РОМАЗАН

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru