EN   UA

logo2

 КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ МОЛОКА І МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

Завідувач кафедри, професор, доктор сільськогосподарських наук Цісарик Орися Йосипівна

 Контакти
м. Львів, вул. Пекарська, 50
тел. (032)239-26-59 
е-mail: milk@lvet.edu.ua 

 

25 вересня 2025 року відбулася гостьова онлайн-лекція на тему «Інноваційні технології виробництва сирів та їх технологічна експертиза» у межах дисциплін «Інноваційні технології в молокопереробній галузі», «Technological Expertise» і «Технології харчових виробництв». Лекцію провела керівниця бізнесу «The Cheesiry» Ронда Жук Гейдон (Rhonda Zuk Headon) з міста Едмонтон (Канада).

Виробництвом сирів «The Cheesiry» Ронда Жук Гейдон займається з 2009 року. Раніше Ронда відвідувала кафедру технології молока і молочних продуктів ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького, приїжджаючи неодноразово в Україну як волонтер. Перебуваючи у Львові, вона брала участь у проєкті «Helfer Project». Ронда Жук Гейдон провела сім місяців у Італії, вивчаючи технології сирів. У складі організації WWOOF (волонтери на органічних фермах) п. Ронда під час перебування на італійській фермі вдосконалювала мистецтво виготовлення сирів. Повернувшись до Канади, Ронда Жук одружилась з Браяном Гейдоном, власником молочної овечої ферми «Hedge Haven Farms», та відкрила сироварню.

1

Детальніше: Гостьова лекція канадської керівниці бізнесу «The Cheesiry»

Відповідно до навчального плану, здобувачі 2 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти ОП «Технології зберігання, консервування та переробки молока» пройшли дослідницьку практику на кафедрі технології молока і молочних продуктів.

Практика є важливим етапом підготовки майбутніх фахівців і спрямована на формування у студентів здатності до проведення наукових досліджень, застосування сучасних методів аналізу молочної сировини та продуктів її переробки, а також набуття практичних навичок роботи з лабораторним обладнанням.

IMG 3abd9237c6f29e9ff6ba8aa630cba834 V

Детальніше: Дослідницька практика здобувачів ОС «Магістр» ОПП «Технології зберігання, консервування та...