- Деталі
- 
					Опубліковано: 29 вересня 2025
- 
						Перегляди: 119
25 вересня 2025 року відбулася гостьова онлайн-лекція на тему «Інноваційні технології виробництва сирів та їх технологічна експертиза» у межах дисциплін «Інноваційні технології в молокопереробній галузі», «Technological Expertise» і «Технології харчових виробництв». Лекцію провела керівниця бізнесу «The Cheesiry» Ронда Жук Гейдон (Rhonda Zuk Headon) з міста Едмонтон (Канада).
Виробництвом сирів «The Cheesiry» Ронда Жук Гейдон займається з 2009 року. Раніше Ронда відвідувала кафедру технології молока і молочних продуктів ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького, приїжджаючи неодноразово в Україну як волонтер. Перебуваючи у Львові, вона брала участь у проєкті «Helfer Project». Ронда Жук Гейдон провела сім місяців у Італії, вивчаючи технології сирів. У складі організації WWOOF (волонтери на органічних фермах) п. Ронда під час перебування на італійській фермі вдосконалювала мистецтво виготовлення сирів. Повернувшись до Канади, Ронда Жук одружилась з Браяном Гейдоном, власником молочної овечої ферми «Hedge Haven Farms», та відкрила сироварню.

- Деталі
- 
					Опубліковано: 25 вересня 2025
- 
						Перегляди: 104
Відповідно до навчального плану, здобувачі 2 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти ОП «Технології зберігання, консервування та переробки молока» пройшли дослідницьку практику на кафедрі технології молока і молочних продуктів.
Практика є важливим етапом підготовки майбутніх фахівців і спрямована на формування у студентів здатності до проведення наукових досліджень, застосування сучасних методів аналізу молочної сировини та продуктів її переробки, а також набуття практичних навичок роботи з лабораторним обладнанням.


