EN   UA

 КАФЕДРА ВНУТРІШНІХ ХВОРОБ ТВАРИН ТА КЛІНІЧНОЇ ДІАГНОСТИКИ


logoDepartment of internal animal diseases and clinical diagnostics

therapy@lvet.edu.ua, terapiyavet@ukr.net
телефон: (032) 239-26-32, 239-26-33

Слівінська Любов Григорівна
- завідувач кафедри, професор, доктор ветеринарних наук

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

22-24 вересня у м. Птуй, Словенія, відбувся XX центральноєвропейський конгрес буятрики. Буятрика (Buiatriсs) – це частина ветеринарної медицини, яка займається ветеринарним забезпеченням жуйних тварин, а також менеджментом, годівлею (живлення), якістю їх продукції та ін.


В переддень роботи конгресу на сімейній фермі відбувся практичний семінар, організований колективом клініки хвороб жуйних і свиней факультету ветеринарної медицини Лейпцизького університету під керівництвом професора А. Штарке (A. Starke). На семінарі практикуючі лікарі ветеринарної медицини Словенії та інших країн набули практичних навиків діагностики та лікування корів за хвороб ратиць, вимені, зміщення сичуга, аналізу здоров’я стада.

Робота самого конгресу проходила в 7 секціях: живлення і метаболічні захворювання, хірургії, здоров’я стада, добробут тварин, інфекційні хвороби, патологія вимені та репродуктологія. Робоча мова конгресу – англійська. Загалом на конгресі було представлено 34 усних доповіді та 25 – стендових.
Від Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького участь у конгресі взяли: професор кафедри внутрішніх хвороб тварин та клінічної діагностики, академік НААН України Влізло В.В. – президент української асоціації буятрики, завідувач кафедри внутрішніх хвороб тварин та клінічної діагностики професор Слівінська Л.Г. та доцент цієї ж кафедри Личук М.Г., який виголосив усну доповідь. Крім того, від України було представлено 5 стендових доповідей.

Відбулася робоча зустріч з президентів асоціацій буятрики з європейських країн, на якій було вирішено XXІ Центральноєвропейський конгрес буятрики провести у 2022 р. у Польщі, а XXІІ – у 2023 р. у Болгарії.

Висловлюємо щиру вдячність організаційному комітету Словенської асоціації буятрики, зокрема президенту асоціації І. Амону (I. Amon) за теплий прийом та високий рівень організації заходу, а також професору А. Штарке (A. Starke) директору клініки хвороб жуйних і свиней факультету ветеринарної медицини Лейпцизького университету за професійно проведений майстер клас та надану можливість участі в ньому.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru