EN   UA

 КАФЕДРА ВНУТРІШНІХ ХВОРОБ ТВАРИН ТА КЛІНІЧНОЇ ДІАГНОСТИКИ


logoDepartment of internal animal diseases and clinical diagnostics

therapy@lvet.edu.ua, terapiyavet@ukr.net
телефон: (032) 239-26-32, 239-26-33

Слівінська Любов Григорівна
- завідувач кафедри, професор, доктор ветеринарних наук

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Упродовж листопада 2023 року в межах співпраці між Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, а також відповідно до освітньої програми підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня освіти спеціальності 211 “Ветеринарна медицина” з дисциплін “Клінічна ветеринарна лабораторна діагностика” відбулися виїзні лабораторні заняття.
Заступник директора Інституту з наукової роботи, доктор ветеринарних наук, професор Віктор Музика та завідувач лабораторією, кандидат сільськогосподарських наук Тарас Стецько розповіли здобувачам про історію, розвиток та міжнародну співпрацю Інституту, а також про його структуру, відділи, лабораторії та основні напрями їх діяльності. Студенти мали змогу ознайомитися з матеріально-технічною базою Інституту та організацією проведення лабораторних досліджень.

12333

З роботою високоефективної рідинної хроматографії здобувачів ознайомив, завідувач лабораторії, кандидат біологічних наук Роман Остапів. Він зазначив, що лабораторія займається розробкою, адаптацією та впровадженням у практику рідинно-хроматографічних методів контролю, з використанням сучасного ВЕРХ-обладнання, нових ветеринарних препаратів, преміксів та кормових добавок, що містять у своєму складі одну або декілька діючих речовин та надходять на ринок України як від вітчизняних, так і іноземних виробників.

4433

Про проведення досліджень з метою вивчення впливу ветеринарних препаратів та кормових добавок на морфофункціональний стан організму лабораторних та цільових видів тварин, а також щодо принципів постановки дослідів відповідно до міжнародних екологічних вимог, забезпечення контролю виконання правил гуманного поводження з птицею, кролями, мурчаками, щурами, мишами розповіли завідувач лабораторії фармакології та токсикології, кандидат ветеринарних наук Ігор Патерега та завідувач віварієм Олег Фаріон.

Проведення таких занять сприяють набуттю здобувачами вищої освіти не тільки загальних і спеціальних компетентностей, а також допомагають їм визначитися з майбутнім працевлаштуванням, щоб реалізувати себе як фахівець у ветеринарній галузі.

2

6 1

7 1

8

9 1

10

11

114155


Допис підготували: Любов Слівінська, професор та Марта Леньо, доцент кафедри внутрішніх хвороб тварин та клінічної діагностики

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru