EN   UA

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ ПІДПРИЄМСТВА, ІННОВАЦІЙ ТА ДОРАДНИЦТВА В АПК  
імені професора І.В.Поповича

collage

 

Завідувач кафедри,

доктор економічних наук, професор Музика Павло Михайлович 

Контакти:
вул. Пекарська, 50, ауд 83-86

тел.:(032) 239-26-26,
E-mail: economyfem@gmail.com

 vstupp

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

foto 2

26 вересня у Львові при підтримці Проєкту ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні» (IPRSA) та Львівської Аграрної палати відбувся круглий стіл «Розвиток АКІС в Україні для підтримки сталого розвитку дрібних фермерських господарств». Участь у заході взяли фермери, сільськогосподарські дорадники, науково-педагогічні працівники, в тому числі завідувач кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І.В. Поповича yніверситету Павло Музика i викладач Дмитро Соломонко.

Із вітальним словом до учасників круглого столу звернулися директор Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Тетяна Гетьман, голова Львівської Аграрної палати Ігор Вуйцик, стейкхолдер кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І.В. Поповича.
Директор Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Тетяна Гетьман відзначила важливість підтримки розвитку малих фермерських господарств, а також розповіла про позитивну динаміку збільшення їх кількості в області протягом останніх років.
Голова Львівської Аграрної палати Ігор Вуйцик відзначив важливість інформаційної та дорадчої підтримки фермерів через дорадчі послуги, які надають дорадники Аграрної палати в області.
Річард Розвадовскі, ключовий експерт проекту ЄС IPRSA у своєму виступі відзначив сучасні тенденції розвитку сільськогосподарського дорадництва в країнах ЄС.

foto 1
Президент Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України Іван Паньків наголосив у своєму виступі на необхідності зближення освітньої компоненти для дорадників в країнах ЄС та Україні.
Ключовий міжнародний експерт з питань сільського розвитку та системи АКІС проекту ЄС ІРRSA Кіаран Ганнон звернув увагу на основні кроки при консультуванні фермерів щодо сертифікації виробництва згідно вимог належної сільськогосподарської практики (Global GAP). Важлива увага доповідачем приділялася висвітленню досвіду Великобританії та Ірландії.
Викладачі університету Павло Музика і Дмитро Соломонко представили успішні практики співпраці сільськогосподарських дорадників та фермерів Львівщини при партнерській підтримці Львівської Аграрної палати.
Заступник директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Людмила Гончаренко окреслила у своєму виступі основні можливості для фінансової підтримки агроформувань із обласного бюджету. 

фото 3
Начальник відділу Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Ганна Гнатів звернула увагу учасників круглого столу на можливостях для набуття фермерськими господарствами майна через систему аукціонів.
В рамках круглого столу фермери Львівської області звернули увагу на окремі актуальні питання для розвитку сільськогосподарського дорадництва.


Автори: Павло Музика, Дмитро Соломонко

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru