EN   UA

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ ПІДПРИЄМСТВА, ІННОВАЦІЙ ТА ДОРАДНИЦТВА В АПК  
імені професора І.В.Поповича

collage

 

Завідувач кафедри,

доктор економічних наук, професор Музика Павло Михайлович 

Контакти:
вул. Пекарська, 50, ауд 83-86

тел.:(032) 239-26-26,
E-mail: economyfem@gmail.com

 vstupp

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

8 грудня 2023 року в Університеті відбулася гостьова зустріч екс-директора Сільськогосподарської палати Опольського воєводства Польщі, консультанта із питань інвестицій та фандрайзингу Аграрної палати, фермера Мечислава Дурая зі студентами факультету економіки та менеджменту бакалаврського рівня вищої освіти спеціальності 051 “Економіка”.

Польський агровиробник охарактеризував основні тенденції розвитку сільського господарства та фермерства в країнах ЄС на прикладі Польщі.
В Опольському воєводстві господарюють майже 25 тисяч фермерів, хоча цей регіон один із найменших за площею в країні. На одне фермерське господарства в Опольському воєводстві припадає в середньому 19 гектарів сільськогосподарських угідь, тому фермери впроваджують інновації задля підвищення ефективності виробництва.
Ефективно господарювати фермерам воєводства допомагають 115 сільськогосподарських кооперативів, які гарантують їм дещо вищі закупівельні ціни і збут виробленої продукції. Саме тому фермери регіону активно спеціалізуються на виробництві продукції тваринництва, високорозвинутими є галузі свинарства та молочного скотарства. Розвивати зазначені галузі тваринництва фермерів воєводства стимулюють не стільки державна фінансова підтримка, як власне прийнятні закупівельні ціни для підтримки належної прибутковості зазначеного бізнесу. В галузі рослинництва фермери Опольського воєводства спеціалізуються на вирощуванні основних зернових культур, сої та ріпаку. Остання культура користується популярністю серед переробних підприємств задля виробництва рослинної олії споживчого призначення для цілей харчування.

1

1

Студенти дізналися від фермера актуальну інформацію про стан ринку сільськогосподарських земель у Польщі і на регіональному рівні.
У своїй доповіді пан Мечислав детально зупинився на питаннях надання фінансової підтримки європейським фермерам, зокрема підтримки пільговими кредитами задля придбання земель сільськогосподарського призначення.

1

1

Студенти Університету задавали фермеру тематичні питання, зокрема щодо впливу фермерів на розвиток сільських територій у Польщі та особливостям оподаткування.
Кафедра економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І. В. Поповича висловлює вдячність фермеру Сільськогосподарської палати Опольського воєводства Польщі пану Мечиславу Дураю за співпрацю.

Допис підготував Павло Музика, професор

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru