EN   UA

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ ПІДПРИЄМСТВА, ІННОВАЦІЙ ТА ДОРАДНИЦТВА В АПК  
імені професора І.В.Поповича

collage

 

Завідувач кафедри,

доктор економічних наук, професор Музика Павло Михайлович 

Контакти:
вул. Пекарська, 50, ауд 83-86

тел.:(032) 239-26-26,
E-mail: economyfem@gmail.com

 vstupp

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

 фото 1

04 січня 2024 року із ініціативи Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки” у гібридному форматі участі відбувся круглий стіл “Формування собівартості сільськогосподарської продукції в умовах воєнного стану”. Цього року круглий стіл відбувся з нагоди 100-річчя від дня народження Олександра Олексійовича Сторожука, доктора економічних наук, професора, директора Інституту (1976–1987).

Участь у круглому столі взяли викладачі кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І. В. Поповича Павло Музика і Дмитро Соломонко.

Із вітальним словом до учасників круглого столу звернувся віцепрезидент НААН України, академік НААН, професор Юрій Лупенко, який розповів про значення Інституту в розробці методологічних підходів до розрахунку собівартості продукції в аграрному секторі.

 Академік НААН, професор Олександр Шпичак у своєму виступі актуалізував питання ринкового середовища підприємств АПК і впливу на собівартість основних видів продукції.

Академік НААН, професор Петро Саблук окреслив основні віхи становлення і розвитку наукової школи інституту. 

фото 2 1

Провідний науковий співробітник Інституту Микола Кисіль у своєму виступі наголосив на основних аспектах оптимізації собівартості виробництва основних продовольчих культур.

Викладачі кафедри Павло Музика і Дмитро Соломонко під час круглого столу представили доповідь на тему: “Основні напрями інноваційного розвитку галузей тваринництва на регіональному рівні”. Важливу увагу у виступі викладачів Університету присвячено механізмам поглиблення співпраці на інноваційній основі освітньої та наукової сфери із громадськими інституціями в агропродовольчому підкомплексі на регіональному рівні. При цьому в агроформуваннях в умовах воєнного стану можуть зростати витрати, пов’язані із компенсацією відсутності працівників і на страхування ризиків. 

3

У межах круглого столу відбулася жвава наукова дискусія й обговорення задля підвищення конкурентоспроможності фермерських господарств у поствоєнний період.

Допис підготували: Павло Музика, Дмитро Соломонко, викладачі    

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru