EN   UA

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ ПІДПРИЄМСТВА, ІННОВАЦІЙ ТА ДОРАДНИЦТВА В АПК  
імені професора І.В.Поповича

collage

 

Завідувач кафедри,

доктор економічних наук, професор Музика Павло Михайлович 

Контакти:
вул. Пекарська, 50, ауд 83-86

тел.:(032) 239-26-26,
E-mail: economyfem@gmail.com

 vstupp

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

“Календар риболова на 2024 рік” – як правило це найчастіший запит споживача на інтернет платформах. “Золотистий короп, карась та інші види сьогодні відходять, причиною цьому є – інбридинг. Щоб втримати певні види риб ми доливаємо кров, залежно від виду риби, що відходить”. З таких слів почалася зустріч з практиками, зокрема консультантом з виробничих питань ПрАТ “Львівський облрибкомбінат” Йосипом Яніновичем.

Лідерами з виробництва продукції аквакультури у минулому році були Черкаська (2 698 тонн), Хмельницька (1 494 тонни), Львівська (1 191 тонна), Тернопільська (1 005 тонн) та Сумська (961 тонна) області.
При цьому у 2023 році загалом було реалізовано 9 678 тонн товарної риби та інших гідробіонтів.

1

“Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 2 травня 2023 року № 402-р схвалено стратегію розвитку галузі рибного господарства України на період до 2030 року. Відтак, удосконалення державної політики у сфері аквакультури, нарощування обсягів виробництва продукції аквакультури – одні з головних цілей реформи рибного господарства на 2024 рік”, – теза зустрічі 04 квітня 2024 року дослідницького колективу кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І. В. Поповича у складі професора Василя Чемериса, доцентів Ярослава Березівського, Віталія Душки, Марти Куницької-Іляш та Володимира Максима.
Метою розроблення Стратегії є забезпечення сталого розвитку галузі рибного господарства України (далі – галузь) в умовах зміни клімату, збереження природних запасів водних біоресурсів, зменшення імпортозалежності галузі, підвищення її конкурентоспроможного потенціалу та створення умов для інвестиційного розвитку, а також збільшення виробництва водних біоресурсів та виробленої з них продукції шляхом покращення екологічного стану рибогосподарських водних об’єктів (їх частин) та збалансованості економічних і соціальних інтересів. Ця Стратегія розроблена з урахуванням потреби в змінах у реалізації державної політики у галузі, зокрема щодо міжнародних зобов’язань України.

1

Метою зустрічі представників кафедри із Йосипом Яніновичем було обговорення Стратегії. Оскільки Стратегія визначає пріоритетні цілі та завдання, спрямовані на розв’язання економічних, екологічних та соціальних проблем, виконання яких дасть можливість удосконалити державну політику в галузі. Це має стати фокусом державної підтримки, науковців і бізнесу з метою забезпечення трансформаційних змін в економіці в умовах дефіциту ресурсів, також має бути врахована специфіка потреб цієї галузі у періоди воєнної економіки та повоєнного відновлення.

1

Метою усіх сторін Стратегії є гарантування продовольчої безпеки держави.

1

Допис підготували Василь ЧЕМЕРИС, професор, Марта КУНИЦЬКА-ІЛЯШ, доцент

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru