EN   UA

logo

КАФЕДРА ХІРУРГІЇ logo 2

Завідувач кафедри,  доктор ветеринарних наук,  професор Мисак Андрій Романович  

тел.: (032) 239-26-70;  (032) 239-26-67
e-mail: hirurgia-fvm@ukr.net

 fb

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Важливе місце у набутті практичних навиків з дисципліни «Оперативна хірургія з основами топографічної анатомії та анестезіологія» для здобувачів вищої освіти 3-го курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 211 «Ветеринарна медицина», відводиться питанням клінічної пропедевтики, а саме темам: «Ін’єкції, інфузії, пункції та катетеризація периферичних вен у тварин різних видів». Адже відомо, що такі маніпуляції є основою щоденної практичної роботи лікарів ветеринарної медицини, як за лікування тварин, так і за проведення діагностичних чи профілактичних заходів.

 

Зважаючи на вимоги сьогодення, як зі сторони необхідності удосконалення освітньої складової, зокрема, фахової підготовки студентів, так і дотримання принципів Європейської конвенції про захист хребетних тварин, що використовуються для дослідних та інших наукових цілей, на кафедрі хірургії розроблено та впроваджено у навчальний процес «Симулятор-тренажер для катетеризації вен та внутрішньовенних ін’єкцій».

Декілька годин роботи, щире бажання викладачів і симулятори готові! Прості, недорогі та реалістичні (адже при пункції вени з канюлі голки чи катетера витікає «кров»). Саме завдяки використання симуляторів-тренажерів та ентузіазму викладачів кафедри (проф. Мисак А.Р., доц.: Цісінська С.В., Леньо Ю.М., Крупник Я.Г. та асис. Маркевич О.М.) заняття відбулися на високому рівні. Кожен із студентів спочатку під контролем викладача, а потім самостійно мав можливість неодноразово виконати пункцію «умовної вени», відібрати зразки «крові» для аналізів та поставити периферичний венний катетер. Позитивним емоціям не було меж!
Навчання – це наш фронт! Разом до перемоги!
Професор Андрій Мисак, доцент Юрій Леньо.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru