EN   UA

 

КАФЕДРА НОРМАЛЬНОЇ 
ТА ПАТОЛОГІЧНОЇ ФІЗІОЛОГІЇ ІМЕНІ С. В. СТОЯНОВСЬКОГО

  

 
 fb     іnstagram    telegram     e mail

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Успіх перших наукових досліджень учнів залежить від можливості безпосередньо долучитися до світу науки, поекспериментувати в наукових лабораторіях, отримати консультації вчених-наставників. Для юних дослідників простором таких можливостей є наукові школи Малої академії наук. Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького тісно співпрацює із спільнотою Малої академії наук у Львівській області. Під керівництвом доцентки Мирослави Змії на кафедрі нормальної та патологічної фізіології імені С.В. Стояновського працює гурток «Основи ветеринарної медицини» для учнів 10-11 класів.

Метою гуртка є залучення учнів старших класів у світ університету, ознайомлення з основами спеціальності, спрямування до наукового пошуку, а також стимулювання до набуття знань та вмінь та самостійної роботи. Адже кожен учень має можливість підготувати, виконати і представити свою наукову роботу на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів наукових товариств Малої академії наук України.
Вже п’ятий рік поспіль на кафедрі відбувається навчання і виховання справжніх науковців. Наукова робота учнів виконується відповідно до плану науково-дослідних робіт кафедри нормальної та патологічної фізіології імені С. В. Стояновського. Під керівництвом Мирослави Змії учні розробили схему дослідів, провели пошук господарства для проведення експериментів, опанували окремими клінічними, фізіологічними та статистичними методами дослідження, аналізом цифрових даних, оформленням наукової роботи і успішному представленні на конкурсі.

На заняттях у цьому семестрі учні покращили теоретичні і практичні знання з основ ветеринарної медицини. Навчилися проводити аускультацію серця у кролика. З’ясували особливості будови і функцій нюхового, смакового, шкірного аналізатора у тварин. Розкрили вікові, породні та індивідуальні зміни у тварин. Зупинилися на особливостях безумовних і умовних рефлексів, а також опанували навики вимірювання артеріального тиску крові за методом Короткова.
Участь у подібних заходах під егідою кафедри допомагає учням долучитися до науки, зробити перші кроки у дослідницькій практиці, сприяє саморозвитку особистості, стимулює до подальшого професійного самовизначення, надихає на досягнення життєвого успіху!
Кожного року наші учні гідно представляють свої наукові роботи та здобувають грамоти на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів наукових товариств Малої академії наук України.

А ще більше тішить, що тепер окремі із них є студентами нашої Alma Mater! І у 2021-2022 навчальному році мрію побачити на наших студентських лавах учнів з гуртка «Основи ветеринарної медицини». Успіхів вам і здійснення творчих задумів!

Мирослава Змія

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru