EN   UA

 

КАФЕДРА НОРМАЛЬНОЇ 
ТА ПАТОЛОГІЧНОЇ ФІЗІОЛОГІЇ ІМЕНІ С. В. СТОЯНОВСЬКОГО

  

 
 fb     іnstagram    telegram     e mail

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

3 1

Проведення відкритих гостьових лекцій вже стало хорошою традицією на кафедрі нормальної та патологічної фізіології імені С. В. Стояновського. Цей вид діяльності сприяє налагодженню співробітництва між закладами та комунікації науковців, студентів та викладачів. Новий навчальний рік та вивчення навчальної дисципліни «Фізіологія тварин» для студентів ІІ курсу факультету ветеринарної медицини розпочався з приємної події. Кафедрою було організовано гостьову лекцію на тему: «Фізіологія вищої нервової діяльності», що є частиною навчального плану при підготовці здобувачів другого рівня вищої освіти за спеціальністю 211 – «Ветеринарна медицина» галузі знань 21 – «Ветеринарія».

25 вересня, в аудиторії №7, Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького гостьову лекцію проводив Данчук Олексій Володимирович – доктор ветеринарних наук, професор, заступник директора з наукової роботи Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААН України. Наявність в аудиторії лектора-науковця пожвавлює лекцію, як традиційну форму навчання, вчить здобувачів порівнювати, оцінювати, аналізувати і дивитися на одне і те ж явище, але з різних сторін, сприймати різні точки зору як такі, що взаємодоповнюють одна одну. Високий професіоналізм, педагогічна майстерність та компетентність Олексія Володимировича, дозволила доступно розкрити основні питання фізіології вищої нервової діяльності

2 2


Під час лекції професор акцентував увагу на механізмах формування вищої нервової діяльності у тварин, методах вироблення умовних рефлексів з урахуванням типологічних особливостей вищої нервової діяльності, а також розповідав про їх вплив на продуктивність та адаптацію організму тварин до різних подразників.

1 3

У форматі активної і жвавої дискусії студенти запитували Олексія Володимировича і отримували змістовні відповіді, що адаптовували до своїх майбутній практичних навичок і вмінь. Слід зазначити, що саме така форма навчання забезпечує здобувачам вищої освіти можливість безпосереднього спілкування з фахівцями та отримання нових знань.

З величезною увагою студенти слухали новий науковий матеріал і цікавий практичний досвід лектора, отримали корисні поради. Навчальний матеріал доповнювався цікавою, змістовною мультимедійною презентацією, що сприяє формуванню необхідних фахових компетентностей для майбутньої професійної діяльності за обраною спеціальністю здобувачів вищої освіти.

4 1

Це було цікаво, емоційно, пізнавально, корисно і мотивувало студентів до подальшого саморозвитку та самовдосконалення. Аплодисментами вдячна аудиторія виражала свої позитивні емоції від отриманої пізнавальної інформації. Щирі слова подяки Олексію Володимировичу висловлюємо від колективу кафедри та студентів ІІ курсу факультету ветеринарної медицини. Чекаємо з нетерпінням на нові зустрічі!

Ірина Ковальчук
Ірина Коломієць

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru