EN   UA

 

КАФЕДРА НОРМАЛЬНОЇ 
ТА ПАТОЛОГІЧНОЇ ФІЗІОЛОГІЇ ІМЕНІ С. В. СТОЯНОВСЬКОГО

  

 
 fb     іnstagram    telegram     e mail

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1 жовтня Україна вперше відзначала одразу шість свят: Покрова Пресвятої Богородиці, День Захисників та Захисниць України, День українського козацтва, День територіальної оборони, День працівників освіти, День створення УПА.

У рамках національного виховання доцентами кафедри нормальної та патологічної фізіології імені С. В. Стояновського Іриною Коломієць та Віктором Колотницьким організовано екскурсію для студентів ІІІ курсу ФВМ мальовничими куточками старого Львова.

 MyCollages

День захисників та захисниць − найважливіше державне свято, особливо під час повномасштабної війни. Безпрецедентні мужність та відвага, виявлені українськими бійцями на передовій, сотні відданих життів за Батьківщину потребують гідного вшанування з боку суспільства й держави. Студенти віддали шану захисникам на пагорбах вулиці Кривоноса, де розташований Меморіал пам'яті Героїв Небесної сотні.

1 4

Продовжуючи екскурсію, вшанували молитвою в пам'ять про загиблих воїнів у стінах Гарнізонного храму св. ап. Петра і Павла. Це храм кожного мешканця Львова, це нова сторінка в історії християнської духовності міста! Гарнізонному храму майже 400 років. Ченці єзуїти, будуючи свої храми, присвячували їх Петру і Павлу. Такі храми є у Львові, Кракові, Луцьку. Львівський храм є одним з найбільших, який може вмістити в себе кілька тисяч вірних, і перший у Львові збудований у бароковому стилі.


Під Гарнізонним храмом св. апостолів Петра і Павла розташоване підземелля. Воно двоярусне, оздоблене фресками та зберігає саркофаг львівського архієпископа і мощі 12 апостолів. З доступних і адаптованих для відвідин підземелля Гарнізонного храму — одне з найбільших. По суті, це перший найбільший підземний музей. Залів у підземеллі близько десяти. Цікаво те, що підземелля повністю повторює структуру церкви.

Ще одна частина підземелля присвячена історії міста від найдавніших часів. Кілька залів у підземеллі поділені хронологічно — княжий час, пізнє середньовіччя, ранній модерн. Усі — пронизані історією: тут і виставка реліквій XII століття, і церковні стародруки, і одяг тутешніх львів’ян, а також великі макети давнього Львова посеред залів.

5 2
Кожен край, кожен населений пункт має свою неповторну історію. На території кожного краю розгорталося чимало історичних подій, які є невід’ємною частиною історії українського народу. Багато дослідників вивчали історію рідного краю не за книжками, а мандрували шляхами від села до села, шукали старожилів, записували їхні розповіді про конкретні події в історії населеного пункту, про звичаї та обряди, про умови життя і побут. Це і є жива пам’ять про минуле нашої країни.

MyCollages 1

І це дуже важлива частина історії, яку потрібно пам’ятати та вшановувати людей, які дозволили нам жити далі, і мати шанс будувати кращу країну. То ж маємо використати цей шанс, робити більше, ніж можливо, щоб кожного дня ставати кращими, аніж вчора.

Щира подяка кожному військовому за можливість жити в Україні!
Слава ЗСУ! Слава Україні!


Ірина Коломієць
Віктор Колотницький

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru