EN   UA

 

КАФЕДРА НОРМАЛЬНОЇ 
ТА ПАТОЛОГІЧНОЇ ФІЗІОЛОГІЇ ІМЕНІ С. В. СТОЯНОВСЬКОГО

  

 
 fb     іnstagram    telegram     e mail

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1f

Діяльність Малої академії наук України спрямована на виявлення, розвиток і підтримку обдарованих, здібних до науки дітей. Вже традиційно на базі кафедри нормальної та патологічної фізіології імені С. В. Стояновського Львівського національного університету ветеринарної медицини імені С. З. Гжицького, за сприяння Львівського територіального відділення МАН України КЗ ЛОР «Львівська обласна мала академія наук учнівської молоді», розпочав навчальний рік учнівський науковий гурток «Основи ветеринарної медицини». Практичні занятя для учнів шкіл нашого міста та області, яких об’єднує бажання розвиватися майбутній фах – ветеринарна медицина, веде доцентка Коломієць І. А.

 

5 1

У тісній взаємодії з викладачами кафедри учням вдається краще засвоїти знання, ефективно відпрацьовувати практичні навички та закріпити набуті компетентності для майбутніх здобувачів. Цьогоріч перша зустріч з учнями МАН розпочалася на кафедрі зі знайомства з колективом, лабораторією і науковими напрямками досліджень. В черговий раз, переможці ІІ і І етапу конкурсу-захисту учнівських науково-дослідницьких робіт минулого року, ділилися результатами своїх досліджень та успіхами. Такий досвід залишається в пам’яті на все життя та надає майбутнім фахівцям необхідної впевненості в разі самостійного виконання професійних завдань.

Родзинкою першого заняття у гуртку були чотирилапі домашні улюбленці. Гуртківці з величезним задоволенням і цікавістю вчилися проводити клініко-фізіологічне обстеження. Визначали пульс, частоту дихання, вислуховували тони серця та досліджували серцевий поштовх.
Наступні заняття, після проведеного відповідного інструктажу, включали вивчення загальних властивостей збудливих тканин, техніку виготовлення нервово-м’язового препарату, біоелектричні явища у збудливих тканинах.

4 1

 

Далі продовжували освоювати техніку взяття крові у лабораторних тварин, розділення крові на плазму і форменні елементи, дослідження гемолізу, визначення осмотичної резистентності еритроцитів.

2 4

Юні науковці мають змогу реалізувати себе, показати свої здібності, таланти, конструктивну роботу і свої здобутки. Як результат, представлення своїх наукових робіт на Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН.


Нам важливе відношення молодих людей до певних подій, настроїв у суспільстві, поглядів, переживань, адекватність реакції на виклики сьогодення і, загалом, їх життєва позиція, бо сьогодні закладається майбутнє нашої країни. Пишаємося вами і бажаємо, юним науковцям, успіхів та перемог!

Допис підготувала доцент кафедри нормальної та патологічної фізіології імені С.В.Стояновського Ірина КОЛОМІЄЦЬ

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru