EN   UA

 

КАФЕДРА НОРМАЛЬНОЇ 
ТА ПАТОЛОГІЧНОЇ ФІЗІОЛОГІЇ ІМЕНІ С. В. СТОЯНОВСЬКОГО

  

 
 fb     іnstagram    telegram     e mail

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1 10

5–6 березня 2024 року на базі Національного науково-дослідного ветеринарного інституту (PIWet-PIB) в Пулавах, Республіка Польща, відбулася 61 Наукова конференція з бджільництва. Організатором конференції слугував Науково-дослідний Інститут бджільництва у Пулавах.
З вітальним словом до учасників конференції звернувся заступник міністра сільського господарства Яцек Черняк. За словами очільника, Польща робить важливий внесок у добробут європейського бджільництва. На території Республіки Польща понад 2 мільйони 350 тисяч бджолиних сімей. Упродовж 2022–2023 років спостерігали високі врожаї меду, приблизно 24 тис. тонн на рік.

 

2 9

Привітали учасників конференції також Кшиштоф Коморський – воєвода Люблінський, Ярослав Ставярський – маршалок Люблінського воєводства, Станіслав Бол – президент Польської асоціації бджільництва, Данута Смага – староста Пулав та Павел Май − мер міста Пулави. Директор Інституту бджільництва, Малгожата Бенковська побажала учасникам плідної роботи, обміну науковими думками, обговорення практичних порад партнерів-виробничників.
Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького представляла делегація у складі: доктора ветеринарних наук Ірини Ковальчук, професора Юрія Ковальського та доцентів Андрія Бойка і Романа Петришака. Виголошені доповіді викликали чимало запитань до доповідачів, доволі жваву дискусію та обговорення.

3 11
Учасники конференції ознайомилися зі станом досліджень у галузі бджільництва як у Польщі, так і за її межами. Під час зустрічі були обговорені актуальні питання: перспективи ведення бджільництва, стан галузі загалом, інструменти державної підтримки для забезпечення розвитку бджільництва, селекційно-племінна робота і продуктивність пасіки, розширення ринків збуту, експортні умови та вимоги до продукції. Спікери презентували результати власних наукових досліджень, набули нових знань, обмінялися досвідом з колегами тощо.

4 7

Конференція проведена на високому рівні, стала потужним поштовхом розуміння важливості бджіл і взагалі галузі бджільництва. Кожен учасник доповнив та розширив уявлення щодо неперевершених комах, особливостей їх росту та розвитку, проблемних питань захворювання бджіл та якості і безпечності їх продукції.

5 6

Окрім виступів та дискусій, у межах конференції відбулася виставка ветеринарних препаратів, добавок для бджіл, різних сортів меду, пилку, перги та виробів з воску. Дякуємо за запрошення організаторам конференції, а саме директору Інституту бджільництва Малгожаті Бенковській, за прекрасну конференцію, нагоду обмінятися досвідом, можливість нових знайомств і позитивних емоцій.
Допис підготувала Ірина Ковальчук

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru