EN   UA

 

КАФЕДРА НОРМАЛЬНОЇ 
ТА ПАТОЛОГІЧНОЇ ФІЗІОЛОГІЇ ІМЕНІ С. В. СТОЯНОВСЬКОГО

  

 
 fb     іnstagram    telegram     e mail

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

MyCollages 7 1

Діяльність МАН спрямована на виявлення, розвиток і підтримку обдарованих, здібних до науки дітей. Цього року другий етап конкурсу-захисту наукових робіт школярів Львівської обласної Малої академії наук Відділення екології та аграрних наук проходив 9 березня, на біологічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка. У конкурсі брали участь 25 школярів з навчальних закладів Львівщини.  

Cекцію “Технології виробництва продукції тваринництва та ветеринарна медицина” представляли доповідачі учнівського наукового гуртка “Основи ветеринарної медицини”, що функціонує на кафедрі нормальної та патологічної фізіології імені С. В. Стояновського під керівництвом доцента Ірини Коломієць.

 

Головою журі у секції “Технології виробництва продукції тваринництва та ветеринарна медицина” обрано Івана Данилика, доктора біологічних наук, директора Iнституту екології Карпат НАН України, а членами журі призначено Ігоря Капруся, професора кафедри екології Львівського національного університету імені Івана Франка та Ярославу Ваврисевич, кандидата біологічних наук, доцента кафедри біологічної та загальної хімії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького.

Учень 10 класу Старосільського ліцею Іван Романович представив свою наукову роботу на тему “Вплив вітамінів Е і С на гематологічний профіль курчат-бройлерів”. Отримані результати, виголошені доповідачем, розкривають доцільність застосування токоферол ацетату та аскорбінової кислоти у вигляді додаткових добавок до комбікорму з метою підвищення життєздатності та продуктивності курчат-бройлерів упродовж періоду їх вирощування. Іван Романович встановив, що досліджувані добавки вітамінів Е і С викликали у крові курчат збільшення кількості еритроцитів, концентрації гемоглобіну і середнього вмісту гемоглобіну в еритроциті, що вказує на посилення гемопоетичної функції кісткового мозку та киснево-транспортної функції крові. Одержані результати досліджень свідчать про позитивний вплив добавок вітамінів Е і С до комбікорму на інтенсивність росту курчат-бройлерів.

Учениця 10 класу СЗШ № 98 ЛМР Вероніка Кітраль представила свою наукову роботу на тему “Фізіологічний стан організму хом’яків залежно від типологічних особливостей нервової системи”. Варто зазначити, що отримані доповідачкою відмінності морфологічного складу крові джунгарських хом’яків за різних типологічних особливостей нервової системи розширюють і доповнюють існуючі уявлення ратології про фізіологічний стан організму та вищу нервову діяльність гризунів. Отримані результати можуть бути використані для науково обґрунтованої розробки ефективних схем утримання, годівлі тварин, у селекційній роботі під час формування високопродуктивного стада хом’яків різних порід та для ратологів при надані профілактичної і лікарської допомоги.

MyCollages 9 1

За підсумками конкурсного відбору були визначені переможці, які братимуть участь у ІІІ етапі всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт у місті Києві. У секції “Технології виробництва продукції тваринництва та ветеринарна медицина” цього року переможцем обрано Вероніку Кітраль, ученицю 10 класу СЗШ № 98 ЛМР.

Дякуємо юним манівцям за успішно виконані роботи, цікаві постерні захисти, презентаційні матеріали, жваві наукові дискусії. Пишаємося вами і бажаємо юним науковцям нових успіхів та перемог!

 

Допис підготувала Ірина Коломієць, доцент

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru