EN   UA

 

КАФЕДРА НОРМАЛЬНОЇ 
ТА ПАТОЛОГІЧНОЇ ФІЗІОЛОГІЇ ІМЕНІ С. В. СТОЯНОВСЬКОГО

  

 
 fb     іnstagram    telegram     e mail

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

555
21 березня 2024 року відбувся Навчальний семінар з бджільництва, організований Інститутом біології тварин НААН. З вітальним словом до учасників семінару звернувся директор, доктор біологічних наук, член-кореспондент НААН Юрій Салига, побажавши учасникам вдалого представлення результатів своїх досліджень, плідної праці та наукової дискусії. Семінар пройшов у змішаному форматі, за участі представників галузі бджільництва з різних регіонів України.

10 1

У семінарі взяли участь: доктор ветеринарних наук Ірина Ковальчук, кандидат ветеринарних наук Микола Романович та аспірант-практичний пасічник Петро Воробець. У процесі роботи семінару спікери представили питання щодо інноваційних засобів для підвищення життєздатності медоносних бджіл; сучасних методів контролю якості та безпеки продуктів бджільництва; природної резистентності та біологічної особливості бджіл; виведення бджолиних маток; технології отримання маточного молочка; варооз бджіл; діагностики та заходів боротьби; профілактики та лікування найбільш поширених хвороб бджіл (нозематоз, аскофероз та ін.); штучного осіменіння бджолиних маток.

4 3

Разом із науковими працівниками, бджолярами-практиками учасники семінару мали змогу обмінятися науковими здобутками, обговорити актуальні питання практичних проблем у галузі бджільництва. Присутні мали нагоду отримати відповіді на поставлені запитання, а також додаткові роз’яснення та рекомендації. Учасники одержали безліч інформації та дізналися багато цікавого, що неодмінно буде корисним у їх подальших наукових пошуках та практичному процесі.

3f

Сподіваємося, що крок за кроком знання, над якими працюють науковці в галузі бджільництва, ставатимуть усе більш вичерпними та систематизованими. Нові наукові напрями, а також масштабні дослідження зростатимуть і впроваджуватимуться у практичну роботу бджолярів.

Допис підготувала Ірина Ковальчук

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru