EN   UA

Logo01213 КАФЕДРА НОРМАЛЬНОЇ ТА ПАТОЛОГІЧНОЇ МОРФОЛОГІЇ І СУДОВОЇ ВЕТЕРИНАРІЇ

Завідувач кафедри, професор, доктор ветеринарних наук Жила Микола Іванович

Контакти:
e-mail: pathology@lvet.edu.ua

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

У навчальному процесі здобувачі вищої освіти п’ятого курсу факультету ветеринарної медицини активно вивчають не лише класичні методи діагностики та лікування тварин, але й використовують сучасні підходи для вирішення складних завдань у судовій ветеринарії.
Лабораторні заняття з дисципліни “Судово-ветеринарна експертиза” відіграють важливу роль у формуванні професійної компетентності майбутніх фахівців, даючи їм можливість освоїти сучасні методи та методики дослідження біологічних об’єктів, зокрема, мікроскопічного дослідження волоса.

Мікроскопічне дослідження волоса дає змогу встановити видову належність тварини, від якої він походить. Судово-ветеринарна експертиза волоса важлива у розслідуванні злочинів, пов’язаних із тваринами, таких як жорстоке поводження, крадіжка, браконьєрство та незаконне перевезення тварин.
03 квітня 2024 року на лабораторному занятті з навчальної дисципліни “Судово-ветеринарна експертиза” доцент Володимир Лемішевський пояснив і продемонстрував особливості проведення макроскопічного та мікроскопічного дослідження волоса різних видів тварин. У межах проведеного заняття під керівництвом викладача студентів розподілили в експертні групи, що допомогло їм самостійно виконати експертизу кількох невідомих зразків волоса. Цей процес передбачав ретельний огляд зразків, звертаючи увагу на колір, довжину, форму та інші візуальні характеристики.

1

1

Далі настала черга мікроскопічного дослідження. За допомогою мікроскопів студенти досліджували кутикулу, кіркову речовину та медулу волоса, шукаючи унікальні мікроскопічні структури, що відрізняють один вид тварини від іншого, ретельно аналізуючи досліджувані зразки та порівнюючи їх з атласом, відомими зразками.

1

1

Участь у такому дослідженні дала змогу студентам не лише здобути нові знання та навички, але й навчитися застосовувати наукові методи дослідження для вирішення практичних завдань у майбутній роботі лікаря ветеринарної медицини, судово-ветеринарного експерта.

Допис підготував Володимир ЛЕМІШЕВСЬКИЙ, кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru